X

Ename Classic 05/03/2022

Foto's Fotoservice -->

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Ename Classic. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer. Bekijk hier jouw persoonlijke foto’s van de Ename Classic.

Parcours

De 4 prachtige parcours doorheen het hart van de Vlaamse Ardennen vertrekken vanuit startplaats Oudenaarde en laten je proeven van minder bekende hellingen uit deze regio. Heb jij als een gehoord van de Boembeek, de Armekleie of de Waesberg? Niet echt? Dan is de Ename Classic zeker iets voor jou! Het is de perfecte manier om de Vlaamse Ardennen op een andere manier te leren kennen.

De 71 km en de 89 km blijven grotendeels ten westen van Oudenaarde en laten je kennis maken met de streek rond Kruisem, Wortegem-Petegem en Anzegem. De hellingen Holstraat, Kleistraat, Schernaai, Kwadenbulk en de Bergstraat zullen je benen keer na keer testen. Na de passage door Oudenaarde en de leuke stop aan brouwerij Roman volgt de finale over de Achterberg, de Varent en de Jagerij (de enige kasseistrook van de dag) richting finish.

De 118 km en de 150 km brengen ons verder naar de regio ten zuiden van Zottegem en de prachtige Zwalmvallei. Hier zullen de hellingen Armekleie, Elverenberg, Kloosterbosstraat, Waesberg en Boembeek voor vuurwerk zorgen. Na de passage aan de brouwerij van Roman volgen deze aftanden ook de finale via de Jagerij en de andere hellingen tot in Oudenaarde.

Er is keuze uit vier afstanden:

  • 71 km (600 hoogtemeters)
  • 89 km (800 hoogtemeters)
  • 118 km (1150 hoogtemeters)
  • 150 km (1450 hoogtemeters)

Parcours in detail

Parcoursoverzicht

Parcours Boembeek

1 Boembeek

Boembeek, gelegen in het Oost-Vlaamse Zottegem, was de voorbije jaren steevast de eerste helling op het parcours van de Ename Classic. Nu ligt deze helling dieper in de finale van de 118 km en de 150 km. Met een lengte van 1200 m is deze niet te onderschatten.

Meer info

Parcours Holstraat

2 Holstraat

De Holstraat is de eerste helling op het parcours voor alle afstanden. Een opwarmertje dus. De helling in Nokere komt uit op de top van de alombekende Nokereberg en heeft een maximum stijgingspercentage van 8%.

Meer info

Parcours Jagerij

3 Jagerij

De voorlaatste hindernis op alle parcours is de Jagerij in Oudenaarde. De 700 m lange kasseistrook wordt meestal ook opgenomen in het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad voor profs en fungeert in het parcours van de Ename Classic als enige kasseistrook.

Parcours Armekleie

4 Armekleie

De eerste van enkele snel opeenvolgende hellingen op de parcours van 118 km en 150 km bevindt zich in Sint-Kornelis-Horebeke en heeft een maximum stijgingspercentage van 10,2%.

Meer info

Parcours Elverenberg

5 Elverenberg

Een kleine 6 km verderop na de Armekleie, volgt de Elverenberg (enkel voor de langste afstand). De korte, maar pittige helling situeert zich in Brakel, vlakbij de gekende Berendries. De Elverenberg heeft een maximum stijgingspercentage van 11,5 %.

Meer info

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton